top of page
  • gambitjihlava

Úspěšný vstup do 1. ligy mládeže


Po loňském ročníku této soutěže, kdy byla ze známých důvodů odehrána jen úvodní čtyři kola, jsme v sobotu 2. 10. 2021 na půdě Vlašimi vstupovali do nového ročníku této soutěže s vírou, že tentokrát bude odehrána celá soutěž. Loni bylo naším cílem udržení soutěže, letos jsou naše ambice vyšší a chtěli bychom se pohybovat v horní polovině tabulky.

Dopoledne jsme se střetli s domácím družstvem TJ Spartak Vlašim „B“. Průběh zápasu byl jednoznačný a po zaškobrtnutí na šesté šachovnici jsme zvítězili 5:1. Odpoledne na nás ale čekal mnohem těžší soupeř, ŠK Světlá nad Sázavou. Zápas byl velmi bojovný a protáhl se do pozdních večerních hodin. O naše body se svými výhrami postarali Lucka Rybáčková a Matěj Pavliš, remízy přidali David Kučera a Martin Rybáček a nerozhodný výsledek 3:3 tak byl na světě.

Večer následoval přesun do Jihlavy a hned druhý den dopoledne, v neděli 3. 10. 2021 na nás v DDM Jihlava čekal další soupeř, TJ CHS Chotěboř. Ani tentokrát to ale nebylo nic jednoduchého a až do konce zápasu jsme se strachovali o výsledek. Pak ale Lucka Rybáčková efektním způsobem zlomila odpor Tadeáše Pejřimovského a Matěj Pavliš dokázal zremizovat svou připrohranou partii s Robertem Junem. Zvítězili jsme tak tím nejtěsnějším výsledkem 3,5:2,5.

V neúplné tabulce se tak nacházíme na krásném druhém místě. V neúplné proto, že opět zaúřadoval covid, tentokrát ale zatím jen na lokální úrovni a pět zápasů tak muselo být odloženo.

Odkaz na webovou stránku ŠSČR, kde najdete podrobnosti o soutěži včetně partií, které se tam objeví v nejbližších dnech, je zde: https://www.chess.cz/soutez/2701/

89 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page