top of page
  • Obrázek autoraJiří Widerlechner

Gambit Jihlava druhý v Krajském přeboru družstev mladších žáků KŠSV 2022

Aktualizováno: 6. 6. 2022


V sobotu 30. 4. 2022 se v útulných prostorách DDM Jihlava konal KPDMŽ Vysočina. Zúčastnilo se jej pět družstev, když se nám do soutěže podařilo postavit i družstvo „B“, složené převážně z nově registrovaných nadějných hráčů. Stačily nám tak jen dvě hrací místnosti, když jedno družstvo mělo vždy volno. Zázemí pro doprovody a hráče kteří měli volno nebo už dohráli, tvořila kuchyňka a přilehlá místnost.

Přebor měl hladký a rychlý průběh bez jakýchkoliv protestů a po druhém kole bylo jasné, že ve třetím kole si v předčasném finále o první místo a tím i o postup na MČR, zahrají ŠK Světlá nad Sázavou a Gambit Jihlava „A“. Po bojovném průběhu se misky vah přiklonily na stranu Světlé nad Sázavou, která zvítězil 4:2 a zajistila si tak první místo v KPDMŽ. Druhé místo obsadilo domácí družstvo Gambit Jihlava „A“, u kterého jsme si nebyli úplně jistí co můžeme očekávat, protože z loňské sestavy našeho družstva zůstal jen Kuba Stejskal, když ostatní vypadli věkem. Nakonec se ukázalo, že jsme mohli pomýšlet i na nejvyšší příčku – stačilo v zápase se Světlou na páté šachovnici s figurou víc zvítězit a nenechat si dát mat na první řadě. Třetí skončil TJ Žďár nad Sázavou, čtvrtý byl Spartak Velká Bíteš a páté místo patřilo Gambitu Jihlava „B“.

Družstva která se umístila na prvních třech místech obdržela poháry a diplomy, jejich hráči medaile a všichni hráči pak věcné ceny, včetně drobných cen poskytnutých firmou Gordic.


Odkaz na podrobné výsledky naleznete zde: https://chess-results.com/tnr633276.aspx?lan=5&art=0











71 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page