top of page
  • Obrázek autoraJiří Widerlechner

V 1. lize mládeže po 5. kole stále druzí



V sobotu 4. 12. 2021 pokračovala 1. LMC čtvrtým a pátým kolem. Sestavy většiny družstev a tím i výsledky ovlivnil covid, tři zápasy bylo dokonce nutné odložit. V neúplné tabulce družstvo Gambitu Jihlava i nadále drží druhé místo. Tabulka je ovšem neuvěřitelně vyrovnaná, když družstva na prvním až osmém místě mají reálnou šanci hrát o první místo a tím i o postup do extraligy. Naopak družstva na devátém až dvanáctém místě tempu ostatních nestačí.

Družstvo Gambitu Jihlava hrálo tentokrát oba své zápasy v domácím prostředí DDM Jihlava. Hned v tom prvním ovšem utrpělo první porážku v letošním ročníku soutěže, když smolně prohrálo s družstvem z Hradce Králové, ŠK Lípa a to poměrem 3,5:2,5. Nerozhodný výsledek, který by zajišťoval samostatné první místo, byl ovšem na dosah, když náš hráč na třetí šachovnici v remízové pozici v časové tísni přišel o kvalitu a partii následně prohrál.

V druhém zápase jsme se střetli s ŠS Železné Hory. Naše družstvo už asi po hodině vedlo 3:0, když vyhrálo své partie na zadních šachovnicích. Zbývající partie byly dlouho vyrovnané, nicméně nakonec jsme si připsali „povinné“ vítězství 5.5:0,5.

Další dvě kola soutěže nás čekají již 15. 1. 2022 v Pardubicích, kde budeme hrát s papírově nejsilnějším týmem soutěže, ŠK Polabiny „B“, jehož postavení v tabulce zatím papírovým předpokladům neodpovídá, je ovšem ovlivněno jedním odloženým zápasem a také problémy se sestavou v již odehraných utkáních, způsobenými covidem. Ve stejný den nás pak čeká zápas s družstvem ŠK Polabiny „C“, což je pro změnu papírově nejslabší tým soutěže, čemuž odpovídá i jeho postavení v tabulce.

Aktuální tabulku, výsledky partií a partie ve formátu pgn najdete na chess.cz a chess-results.com. Odkazy na tyto stránky jsou zde:



48 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page