top of page
  • Obrázek autoraJiří Widerlechner

Mistrovství ČR dětí do 8 let


Ve dnech 9. - 10. 4. 2022 se v Klatovech konalo MČR dětí do 8 let v rapid šachu, kterého se zúčastnili dva čerstvě registrovaní hráči Gambitu Jihlava, Honzík Burel a Adam Melichar. Honzík si před MČR zahrál na několika turnajích mládeže v rapid šachu a získal tak své první turnajové zkušenosti. Na MČR předváděl bojovné šachy a z devíti možných získal 6 bodů, což mu stačilo na krásné deváté místo a je to bezesporu skvělá reprezentace

šachového klubu Gambit Jihlava.

Naopak pro Adama to byla jeho vůbec první příležitost vyzkoušet si, jaké to je zahrát si šachový turnaj a rovnou to bylo MČR. Všechno tak pro něj bylo nové, přesto ale uhrál 2,5 bodu, což určitě nelze považovat za neúspěch. Navíc, vzhledem k svému věku má možnost si tu samou soutěž zahrát i příští rok a třeba napodobit letošní výsledek Honzíka.

V doprovodném turnaji mládeže do 12 let si v Klatovech zahráli ještě další hráči Gambitu Jihlava. Na 12. místě skončil Adam Brychta s 5 body, na 16. místě David Brychta se 4 body a 21. místo obsadil Jirka Burel s 3,5 body.


Zde najdete odkazy na výsledky, závěrečnou zprávu a partie ve formátu pgn:







50 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page