top of page
  • Obrázek autoraJiří Widerlechner

1. liga mládeže skončila


Ve dnech 23. - 24. 4. 2022 proběhlo závěrečné soustředění všech dvanácti týmů v Náměšti nad Oslavou, kde se hrála čtyři závěrečná kola 1. ligy mládeže, skupiny C. Jenom první místo zajišťovalo postup do extraligy, soutěž ovšem byla tak vyrovnaná, že po sedmi dosud odehraných kolech mělo reálnou šanci na postup hned sedm družstev, mezi která patřil i Gambit Jihlava. Dá se říci, že o úspěchu či neúspěchu tentokrát opravdu rozhodovaly maličkosti. No a hned úvodní zápas našeho týmu proti silnému Rychnovu nad Kněžnou nám nevyšel podle představ a zápas jsme prohráli 2,5:3,5. Nicméně to ale nemuselo nic znamenat, bylo však potřeba zvládnout zápas proti zachraňujícímu se Lanškrounu. Zpočátku se zdálo, že by to mohlo vyjít, protože jsme na šesté šachovnici měli hned v úvodu zápasu figuru a pěšce navíc, partii jsme ale přesto prohráli. No a jak se později ukázalo, předznamenala tato pokažená partie naši další těsnou porážku 2,5:3,5.

Druhý den dopoledne nás čekala silná Kuřim. Výsledek bojovného zápasubyl 3:3, když náš hráč na páté šachovnici svou partii jen remizoval, i když měl dva pěšce navíc. Na závěr nás v posledním kole čekal zápas s Náměští nad Oslavou, ve kterém si náš tým vybojoval těsnou výhru 3,5:2,5.

Po posledním kole jsme tak skončili uprostřed tabulky na šestém místě, na první pohled docela daleko od postupu. Na to, jak by to celé dopadlo, kdybychom obě výše zmíněné partie vyhráli, není ovšem těžké přijít.

V předchozím předčasně ukončeném covidovém ročníku 1. ligy, do kterého jsme vstupovali jako nováčci soutěže, jsme stihli odehrát pouhá čtyři kola a nestihli jsme si tak ani ověřit, na jaký výsledek jsme mohli v soutěži pomýšlet. Nyní ale, po tomto dalším, právě ukončeném ročníku 1. ligy se ukázalo, že jsme mohli pomýšlet i na příčky nejvyšší a že tedy na soutěž výkonnostně určitě máme.

Odkazy na výsledky včetně partií:













104 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page